SÅDAN ØGER DU CHANCEN FOR AT BLIVE HEADHUNTET
Spredt over hele landet sidder en stribe HK-jobkonsulenter, der hver dag knokler med at headhunte HK’ere til ledige stillinger. Men de har en særlig udfordring.
Særligt IT-folk går ofte glip af chancen for at blive headhuntet. De glemmer nemlig at oprette sig eller holde deres profil i HK Jobbørs opdateret.
”Og det er ærgerligt, for vi oplever en øget efterspørgsel efter HK’ere med IT-baggrund for øjeblikket. Vi har flere gange siddet med ledige IT-stillinger, hvor vi må konstatere, at det er svært at finde de rette folk. Senest var det et firma, der var på jagt efter en netværksspecialist, som jeg måtte skuffe,” fortæller Dorthe Fischer, der er en af de jobkonsulenter, der dagligt forsøger at matche HK’ere med de ledige stillinger, der er på markedet.
”Derfor vil vi virkeligt opfordre HK’ere i IT-branchen til at oprette eller opdatere deres profil i HK JobBørs. Det gælder uanset om man er ledig eller sidder i et fast job,” understreger Dorthe Fischer.
”Alene her i HK Hovedstaden har vi i løbet af foråret fortalt arbejdsgivere om 400 HK’ere, der ville passe til en ledig stilling. Vi sørger altid for at matche kravene ret præcist, så det har faktisk resulteret i nyt job til i hvert fald 90 medlemmer – bare i vores område.”
Tidligere har jobkonsulenterne mest fokuseret på at skaffe job til ledige medlemmer, men arbejdsmarkedet er anderledes i dag, og derfor headhunter man nogle gange også folk, der sidder i en fast stilling.
Tip: Skift job jævnligt
”Det er virkelig vigtigt, at man er synlig i markedet – også selv om man har et job. For rigtigt mange IT-folk er det en god ide at skifte job i hvert fald hver 5. – 6. år. På den måde får man afprøvet sin markedsværdi, man flytter sig ofte til et lidt anderledes jobområde, hvor man udvikler sine kompetencer – og så er det ikke mindst ved et jobskifte, at man har mulighed for at forhandle sig til en højere løn,” siger Dorthe Fischer.
”Hvis dit job begynder at være rutinepræget, og du keder dig lidt, så er det ofte et tegn på, at du skal begynde at kigge dig om efter en anden stilling.”
Det er både firmaer og rekrutteringsbureauer, der ringer og efterspørger HK’ere til faste stillinger og projektansættelser.
Stillingerne bliver oprettet i HK JobBørs, og samtidigt begynder hun at trawle den del af databasen, der indeholder profiler på HK-medlemmer. Hvis man er ledig bliver ens profil automatisk overført fra jobnet.dk, men alle medlemmer – også fastansatte – har mulighed for at øge deres synlighed ved at have en opdateret profil.
”Vi kontakter altid medlemmet, før vi sender deres CV ud til en potentiel arbejdsgiver, og det sker ofte, at vi ringer diskret for at fortælle folk om en jobmulighed.”
En lille forskel på jyder og københavnere gør, at hun oftere må ringe til folk i hovedstaden end i Jylland.
”I Jylland åbner folk altid deres mail, men pudsigt så er der mange i hovedstaden, der ikke altid åbner mails fra HK. Det kan ellers godt betale sig, når det er fra mig,” siger Dorthe Fischer med et smil. Hun minder om, at HK’s jobkonsulenter altid er diskrete, når de henvender sig.
”Man kan jo ikke altid lige skrive på ens LinkedIn-profil, at man egentlig leder efter et andet job, men her kan man have en profil uden, at ens arbejdsgiver kan kigge med over skulderen,” understreger Dorthe Fischer.
Sådan gør du
Man kan have en aktiv profil i HK Jobbørs uanset om, man er i job eller ledig. Sådan gør du:
- Gå ind i Jobportalen på HK.dk.
- Klik på ”Opret CV” (nederst i den grønne spalte i venstre side). Log på sitet.
- Udfyld eller opdater din jobprofil med dine kvalifikationer og uddannelse.
HK afholder hvert år flere kurser i at søge job. Her får du en grundig gennemgang på et tredages kursus. Det næste jobsøgningskursus finder sted i juni.
HK’s hjemmeside indeholder også en større sektion om netop jobsøgning – bl.a. med et onlinekursus i jobsøgning, mulighed for at tale med en karrierevejleder, og en guide til at lave et godt CV.